De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Wat Moet Je Doen Met Lange, Uitstrekkende Zaailingen Van Cannabis?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Voorkom En Behandel Je Droge En Breekbare Cannabis Blaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Oorzaken en oplossingen voor gele wietbladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Wat Te Doen Als Je Cannabis Planten Te Lang Worden
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
- Alles over de opbrengst per wietplant
De stadia van het kweken van cannabis
Een overzicht van de 5 stadia van cannabisteelt.
Het kweken van cannabis gaat gepaard met veel onzekerheden. Cannabisteelt is daarbij onder te verdelen in 5 afzonderlijke stadia, welke zaden je ook selecteert.
Aan De Slag Gaan
Voordat je zomaar wat zaden in de aarde gooit, is het handig jezelf af te vragen wat voor kweker bent. Kweek je binnen of werk je in de buitenlucht? Beschik je over de juiste materialen voor je kweekomgeving? Heb je erop gelet dat je zaden geschikt zijn voor de omgeving waarin je ze kweekt; binnen of buiten? Wat dat laatste punt betreft, elke aspirant-kweker zou het onderscheid moeten kennen tussen fotoperiodieke en autoflowering cannabisplanten. Daarbij is een aantal belangrijke verschillen op te merken.
Fotoperiodieke Planten
Het belangrijkste kenmerk van een fotoperiodieke plant is het potentieel voor onbepaalde groei — zolang je de planten blootstelt aan een licht-donkercyclus van 18/6–24/0. Daarover later meer. Het betekent in elk geval dat deze planten meer fouten kunnen verdragen tijdens het kweekproces. Ook is het hiermee mogelijk te verzekeren dat je cannabisplanten de best mogelijke oogst genereren, zodra je de bloei opwekt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de lichtcyclus veranderen naar 12/12. Dit komt nog meer van pas wanneer je onbeperkt stekken wilt nemen van je beste plant. Het grootste nadeel is dat het langer duurt voordat ze klaar zijn voor de oogst, zeker vergeleken met autoflowering planten. Daar staat tegenover dat, als het eenmaal zover is, je een grotere oogst en meestal een krachtigere plant overhoudt.
Autoflowering Planten
Het verschil met fotoperiodieke planten zit al in de naam. Ongeacht of je een dergelijke plant gereed acht, gaat deze op een bepaald moment bloeien, afhankelijk van de genetische programmering. Enerzijds zijn deze planten gemakkelijker voor beginnende kwekers, aangezien je minder hoeft na te denken over lichtblootstelling en afstemming van de cyclus. Tegelijkertijd is er, vanwege de beperkte vegetatieve groei, minder ruimte voor foutjes. Dit is niet ideaal voor beginnende kwekers, maar het feit dat je na het kiemen maar twee en een halve maand hoeft te wachten tot de oogst, is zeker aantrekkelijk. Autoflowers produceren doorgaans een wat kleinere oogst dan hun fotoperiode tegenhangers, maar dankzij nieuwe innovaties wordt dit verschil steeds minder. Dankzij moderne ontwikkelingen wordt dit gat echter steeds kleiner.
5 Stadia Van Cannabisteelt
Nu je bekend bent met de verschillen tussen fotoperiodieke en autoflowering soorten, is het tijd om elk stadium van de cannabisteelt te behandelen.
Stadium 1: Ontkieming — 1–7 Dagen
Ook wanneer je plant nog slechts een zaadje is, wordt het welslagen of mislukken ervan bepaald door hoeveel werk je erin steekt. Ontkieming is het stadium waarin de eerste wortel uit de schil barst. Dit duurt tussen de 1 en 7 dagen. De natte keukenrolmethode is hiervoor een klassieke manier. Het grote nadeel ervan is echter dat kleine vezeltjes aan de nieuwe wortel blijven kleven. Uiteraard is het ook mogelijk rechtstreeks in de aarde te zaaien. Het is daarbij wel belangrijk dat je de temperatuur en vochtigheid op peil houdt.
Wil je je zaden veilig houden en netjes werken? Dan raden we onze Starter Kit aan. Hiermee bied je je zaden een zuivere, onbelemmerde kieming. Zodra ze 2-3cm hoog zijn, haal je ze uit de kit en plaats je ze in een geschikte kweekpot.
Stadium 2: Zaailingfase — 2 Weken
Na het stadium van de ontkieming komen de planten in de zaailingfase. Hierbij hebben ze minimaal zo’n 18 uur daglicht nodig. Na 2 of 3 weken met goede verzorging, vertonen ze robuuste groei.
In eerste instantie zal er één geribbeld blad te zien zijn, maar tegen het einde van dit stadium zullen alle bladeren over de gebruikelijke 5-7 bladvingers beschikken. Totdat ze echte bladeren ontwikkelen, worden de planten echter nog steeds als zaailingen beschouwd. Naast het toegenomen aantal vingers is een levendige groene kleur een teken van een gezonde plant. Om de planten gezond te houden, is het vooral belangrijk om te letten op water en hygiëne. Zaailingen zijn nog steeds fragiel, dus je hoeft ze slechts licht te bewateren. Hygiëne is evenzo essentieel, aangezien ze kwetsbaar zijn voor ziekten en schimmels. Het perfecte huisje voor cannabiszaailingen is een propagator met het liefst een relatieve luchtvochtigheid van 70%, een temperatuur van rond de 20-25°C en CFL- of ledlicht.
Fase 3: vegetatieve fase – 2 weken tot ‘oneindig’
Vegetatieve groei gaat vaak gepaard met verpotten omdat planten het zaaimedium ontgroeien, denk aan een blokken steenwol of papieren bekers gevuld met aarde of kokos. Gezonde wortels met robuuste vertakking en genoeg ruimte om door te groeien zijn topprioriteit. De optimale omgeving voor vegetatieve groei heeft een RV van 50–75% en een temperatuur van 20–28ºC, onder LED- of metal halide (MH) verlichting.
Autoflower-kwekers hebben zelfs minder tijd dan fotoperiode-kwekers, omdat de meeste autofloweringsoorten al na 2-3 weken in de vegetatieve fase in bloei komen. Om deze reden planten veel autoflower-kwekers de zaden direct in de uiteindelijke pot. De klok tikt bij autofloweringsoorten vanaf het moment van ontkieming.
Fotoperiodesoorten kunnen zo lang als je wilt in de vegetatieve fase gehouden worden, zo lang je maar meer dan 18 uur zonlicht biedt en de omstandigheden geschikt zijn. Dit zorgt ervoor dat kwekers binnenshuis jarenlang moederplanten kunnen houden en waarom kwekers buitenshuis in de lente kweken. Het binnenshuis of buitenshuis meer dan 18 uur licht geven zorgt ook voor het makkelijker kunnen snijden van de planten.
Dit is het stadium waarin je fotoperiode planten in hun definitieve potten zet. Doe dit minimaal een paar weken voordat ze overgaan op de bloei of voordat de zomer begint.
Terwijl de fotoperiodesoorten wekenlang of zelfs maandenlang in de vegetatieve fase kunnen blijven, is de autoflower-kweker qua tijd gelimiteerd. De fotoperiodesoorten kunnen hierdoor blootgesteld worden aan allerlei vormen van besnoeiing en training, zoals FIM, LST of zelfs ScrOG, om de opbrengst te vergroten.
Stadium 4: Bloei — 6–12 Weken
In deze fase ligt de nadruk voor de kweker op de productie van knoppen. De kweker is al aan het dromen van een ijzige marihuanaoogst in de nabije toekomst. RH moet hierbij teruggebracht worden tot 40-50% en de temperatuur dient tussen de 18-26°C gehouden te worden.
cannabisplanten geven je voor het eerst een indicatie van hun geslacht in de vroege bloeifase. Dit gebeurt normaal gesproken in de eerste twee weken, waarbij de gefeminiseerde planten stampers, of “haren”, ontwikkelen om hun vrouwelijkheid aan te geven.
Zie je iets dat eruitziet als een cluster druiven die uit de bloemetjes komen of op de steel zichtbaar worden, dan heb je te maken met een mannelijke cannabisplant. Zie je zowel de haren als de clusters druiven, dan heb je te maken met een hermafrodiet. Die dien je direct te verwijderen.
Fotoperiodesoorten bloeien naar gelang het aantal uren licht dat ze ontvangen. Binnenshuis zal een kweker dan ook moeten overgaan op een 12-12 licht-donkercyclus om de plantgroei zo kunstmatig in stand te houden.
Buitenhuis geeft Moeder Natuur het schema van de kweker aan. De bloeiperiode zal alleen in de zomer/herfst beginnen als het aantal uren daglicht natuurlijk afneemt, zodat er een langere, gefaseerde bloeiperiode ontstaat. Wietkwekers in het noorden zeggen niet voor niets dat oktober de gewasmaand is.
Snelst bloeiende soorten
Snelst bloeiende soorten
Dankzij hun ruderalis afkomst trekken autoflowers zich niks aan van deze regels! Dit betekent dat ze ongeveer een maand na het kiemen beginnen te bloeien. Autoflowering-soorten geven de voorkeur aan meer dan 18 uur licht om te bloeien. Ze zijn dan ook meer productief bij een licht-donkercyclus die er bij fotoperiode-soorten juist voor zorgt dat ze helemaal niet bloeien.
Het bloeiproces duurt normaal gesproken 7-10 weken voor Indicasoorten en hybride fotoperiode-cannabissoorten, terwijl het voor Sativa-dominantesoorten 10-14 weken kan duren om volledig te rijpen.
Autoflowering-soorten bloeien echt alleen maar 35-55 dagen, waarbij de overgang naar de bloeifase erg plots is. Het kiezen van gefeminiseerde autoflowering-soorten is dan ook aan te raden voor nieuwelingen die geen opbrengst vol met zaden willen krijgen.
Het is altijd het beste om te evalueren of dat de cannabisplant klaar voor de oogst is door wat beter naar de in hars druipende knoppen te kijken. Door gebruik te maken van een goedkoop vergrootglas om zo in te kunnen zoomen op de harsknoppen, kun je duidelijk zien of ze melkachtig en amberkleurig zijn, in plaats van helder, waardoor je er zeker van bent dat ze het goed doen.
Zodra je vaststelt dat je een rijp marihuanagewas hebt, is het tijd om je trimmingscharen tevoorschijn te halen en te gaan oogsten. Na deze nog twee weken opgehangen of in papieren zakken te drogen op kamertemperatuur met een RH van ongeveer 50%, heb je je voorraad klaar voor gebruik.
Stadium 5: Oogsten En Curen — 1–2 Maanden
Oogsten
Voor veel kwekers is het oogsten het meest lonende onderdeel van het kweekproces. Het is ontzettend boeiend om je planten maandenlang te zien groeien, maar de vruchten plukken van je noeste arbeid is uiteraard dat waar je naar streeft. De bloeifase duurt over het algemeen 6-12 weken. Hierna is het tijd de toppen van je planten te knippen. Je wilt dit echter niet te vroeg doen, omdat je dan voorkomt dat je toppen volledig rijpen. Het spreekt voor zich dat je ook niet te lang zou moeten wachten. De timing is belangrijk en er zijn diverse tekenen waar je op moet letten om te bepalen dat het oogstmoment gekomen is.
Een van de beste manieren om vast te stellen of je toppen echt klaar zijn voor de oogst, is door ze te begluren met een vergrootglas. Dit stelt je in staat de kleinste veranderingen te detecteren; zaken die je met het blote oog mist. Sommige kwekers kiezen voor een speciale juweliersloep. Dit is eigenlijk een vergrootglas op zakformaat, omhuld met metaal. Anderen kiezen weer voor andere hulpmiddelen, zoals een digitale microscoop. Hiermee ben je in staat meer details waar te nemen.
Je vergrootglas is van groot belang om de voortgang van de trichomen te controleren. Deze geven namelijk het juiste oogstmoment aan. Trichomen zijn kleine, paddenstoelvormige klieren. Ze produceren de hars die het merendeel van de cannabinoïden en terpenen bevat.
De meest accurate manier om de rijpheid van je planten te beoordelen, is door te zoeken naar veranderingen in de trichomen. Trichomen zijn duidelijk zichtbaar. Je herkent ze aan de witte, ijzige substantie op de toppen en suikerblaadjes. Als je deze structuren beter bekijkt, weet je precies hoever je planten zijn en of je al mag oogsten.
Eerder in de bloeifase zullen trichomen transparant lijken, wat betekent dat ze nog niet rijp zijn. Ze hebben tijd nodig om zich verder te ontwikkelen en te rijpen. Afblijven dus. Als 60% van de trichomen een melkachtig uiterlijk heeft, zijn je planten klaar voor de oogst. In dit stadium produceren ze de meest heftige high. Sommige kwekers wachten echter liever tot 90% van de trichomen voorbij dit melkachtige stadium is en amber verkleurt. De toppen produceren nu een meer verdovend, stoned effect.
Een ander teken dat je toppen rijpen, is de verkleuring van de stampers. Dit zijn kleine haarachtige structuren die uit de toppen groeien. Het zijn de voortplantingsorganen van de vrouwelijke cannabisplant. Hier vindt de bestuiving plaats, mits mannelijk pollen de kans krijgt. De stampers zijn helderwit tijdens de vroege fases van de groeicyclus en ontwikkelen uiteindelijk een oranjebruine kleur.
Naast de toppen is het ook mogelijk de kleuren van de bladeren te onderzoeken om te ontdekken of het oogstmoment nadert. Heb je de planten niet overbemest tijdens de laatste fase van de bloei? Dan wijst vergeling van de bladeren erop dat je plant de maximale volwassenheid heeft bereikt en dat de toppen de voedingsstoffen volledig benutten. Een aantal weken voor de oogst, spoel je de opbouw van zouten en nutriënten weg. Dit maakt je eindproduct zachter en prettiger te roken.
Nu weet je wanneer je je toppen zou moeten oogsten. Hoog tijd om te bespreken hoe je je planten trimt.
Nat Trimmen
Je cannabisplanten zijn op twee manieren te trimmen: nat of droog. Er kleven voordelen aan beide methoden en de voorkeur verschilt per kweker. Met nat trimmen bedoelen we het afknippen van de suikerblaadjes direct na de oogst. De plant bevat nog veel water en voelt "nat" aan. Deze methode is het meest gangbaar. Hoogstwaarschijnlijk is dit ook het gemakkelijkst, omdat je geen grote ruimte nodig hebt om de planten te drogen. Maar nat trimmen is letterlijk een plakkerige bende. De hars van de toppen plakt aan je handen en je schaar, al kleeft hier ook een voordeel aan. Als je de hars af en toe van je schaar schraapt, heb je al snel een voorraad "scissor hasj". Dit geeft je alvast een voorproefje.
Droog Trimmen
Droog trimmen vindt plaats nadat je stash gedroogd is. De toppen en bladeren bevatten nog maar weinig water. Het trimmen van droge toppen is gemakkelijker, omdat er minder hars aan je schaar blijft plakken. Toch valt ook dit niet altijd mee en komt het de visuele aantrekkelijkheid van het eindproduct soms niet ten goede. Voor droog trimmen heb je tevens aardig wat ruimte nodig. Kwekers hangen meestal gehele takken aan een gespannen touw in een temperatuurgecontroleerde ruimte om de cannabis zorgvuldig te drogen.
Het Laten Uitharden Van Je Toppen
Nu het oogsten en trimmen achter de rug zijn, is het tijd je toppen uit te laten harden. Uitharden of curing is een belangrijk proces. Je verwijdert het laatste resterende water uit de toppen. Dit minimaliseert de kans op schimmel en verlengt de houdbaarheid. Uitharden verbetert ook de smaak en de kwaliteit van je rookwaar. Je geniet zo van een krachtige en soepele ervaring.
Heb je gekozen je toppen droog te trimmen? Dan is het mogelijk ze direct te laten uitharden. Bij nat trimmen zou je de toppen eerst goed moeten drogen voordat je aan het proces van uitharden mag beginnen.
- Om dit te doen, verdeel je de toppen over karton, wat kranten of, nog beter, een droogrek. Wat je ook kiest, zorg voor een goede verdeling over een zo groot mogelijk oppervlak. Op die manier verzeker je dat je de toppen blootstelt aan voldoende frisse lucht. Houd de temperatuur constant, rond de 21°C, met een relatieve luchtvochtigheid van 50%. Het droogproces verloopt geleidelijk en duurt lang, maar zo garandeer je dat zoveel mogelijk smaken behouden blijven.
- Nu mogen we eindelijk de toppen laten uitharden. Je hebt hiervoor luchtdichte glazen potten nodig om schimmel zoveel mogelijk te voorkomen. Vul elke pot voor ⅔ om genoeg lucht te behouden. Dit is de ideale omgeving voor de afbraak van overtollige suikers en chlorofyl. En dat is belangrijk voor je rookgenot.
- De eerste twee weken open je elke pot een- of tweemaal per dag. Verwijder de toppen en inspecteer ze op tekenen van schimmel. Je herkent dit aan de ontwikkeling van een soort spinnenweb. Iets gespot? Verwijder de top en gooi deze weg. Als je de potten regelmatig opent, verzeker je ook een inlaat voor frisse lucht in de pot.
- Na enkele weken zal de noodzaak om je toppen te controleren afnemen. Hoe droger ze worden, hoe kleiner de kans op schimmel. Open de potten ongeveer twee keer per week om wat frisse lucht toe te voegen. Na een aantal weken is het uitharden voltooid. Sommige kwekers verlengen dit echter met nog een paar weken om de smaak te verbeteren. Voer zelf wat kwaliteitscontroles uit om te ontdekken of de huidige smaken bij je voorkeuren passen.
Voor meer info over het drogen en curen van je cannabis, check je onze blogs De beste tips om je verse cannabistoppen succesvol te drogen en uit te harden en Hoe hard je cannabistoppen uit?
Royal Queen Seeds is de producent van een aantal van de beste cannabis zaden in europa en dit verzekert dat hobby kwekers over de hele wereld toegang hebben tot de beste cannabis soorten.
Buy at RQSRoyal Queen Seeds is de producent van een aantal van de beste cannabis zaden in europa en dit verzekert dat hobby kwekers over de hele wereld toegang hebben tot de beste cannabis soorten.
Grow Guide Zoekmachine
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Wat Moet Je Doen Met Lange, Uitstrekkende Zaailingen Van Cannabis?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Voorkom En Behandel Je Droge En Breekbare Cannabis Blaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Oorzaken en oplossingen voor gele wietbladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Wat Te Doen Als Je Cannabis Planten Te Lang Worden
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
- Alles over de opbrengst per wietplant
Categorieën
Cannabis kweken met RQS