.
Yoidi en biologisch cannabis kweken
Hallo, mijn naam is Adrián, aka Yoidi Ganjah Zone. Ik ben in hoofdzaak een cannabisliefhebber en al 3 jaar lang een YouTuber. Je kunt me vinden op sociale netwerken, zoals Instagram en Facebook. Mijn video's staan echter ook op andere websites.
Royal Queen Seeds is altijd op zoek naar de beste voorlichting en kennis over cannabis. In onze interviews praten we met personen uit alle hoeken van de cannabisindustrie. Vandaag hebben we het genoegen om met Yoidi Ganjah Zone te spreken.
Yoidi vertelt ons over zijn ervaring met biologische cannabiskweek. Als YouTuber gebruikt hij zijn kanaal om zijn publiek te voorzien van content over cannabis: van kweektips tot reviews van strains.
Ik woon op de Canarische Eilanden (Spanje). Hier kweekt bijna iedereen voor recreatieve of medicinale doeleinden. Het weer is bijzonder goed en we werken volgens landbouwkundige technieken en permacultuur. Ik kweek al planten zolang ik me kan herinneren; ik heb altijd van de natuur en onze aarde gehouden - daarom kweek ik uitsluitend biologisch.
PART. 1: PODCAST 🎵 |
---|
PART.1: PODCAST 🎵 (Luister er ook naar Spotify en op Apple Podcast) |
PART. 2: Ter aanvulling op ons Podcast Interview met Yoidi ✍️ |
---|
PART.2: Ter aanvulling op ons Podcast Interview met Yoidi. ✍️ Hebben we een exclusieve vragenronde gedaan over biologisch cannabis kweken om onze lezers handige adviezen te geven. Je vindt de inzichten van Yoidi hieronder! |
1. Waarom besloot je biologisch te gaan kweken?
Ik ben begonnen met biologisch kweken, omdat de plant natuurlijk is en als dusdanig behandeld zou moeten worden. Het smaakt ook behoorlijk anders vergeleken met chemische cultivatie.
2. Waaraan besteed je de meeste aandacht als je kweekt? (Water, licht, aarde...)
Ik concentreer me op alle fases van de groeicyclus, maar vooral op de aarde, het water, de pH en EC. Als we schrale aarde hebben, is dat bijzonder slecht, want de plant groeit dan niet zoals zou moeten. Hetzelfde geldt voor het water, de pH en EC.
Als ik water met de verkeerde pH en EC geef, kan er veel gebeuren, maar het kan onder andere leiden tot een blokkade waarbij de plant de voedingsstoffen in de aarde of de nutriënten die je aanbiedt niet kan bereiken.
3. Welke voedingsstoffen mogen niet ontbreken? En op welke manier creëer je biologische aarde en supplementen?
Eigenlijk mag er niets ontbreken. Maar er zijn een aantal voedingsstoffen belangrijker dan andere, zoals stikstof tijdens de groeiperiode, en kalium en fosfor tijdens de bloeiperiode. Ik creëer ze zelf met een pan en heet water, tegen de kook aan.
We kunnen met veel natuurlijke zaken een langzaam-absorberende of vloeibare meststof maken. We kunnen zelfs thuis wormenpoep maken (ik voeg dat aan mijn aarde toe). Ik gebruik altijd 20% teelaarde, 20% perliet, 30% kokosvezel en ook nog eens 30% zwart veen.
"Maar er zijn een aantal voedingsstoffen belangrijker dan andere, zoals stikstof tijdens de groeiperiode, en kalium en fosfor tijdens de bloeiperiode. Ik creëer ze zelf met een pan en heet water, tegen de kook aan."
4. Is het gebruik van kraanwater strijdig met biologische kweek?
Ik gebruik altijd kraanwater. Ik vul een emmer of bak met water en laat dat 24 uur onafgedekt staan, zodat het chloor en de onzuiverheden eruit gaan, om het zo maar eens te zeggen. Onderin de emmer zit het "smerigste" water, dus ik probeer dat niet te gebruiken. We kunnen hetzelfde bereiken door water een aantal minuten door te koken; laat het afkoelen en het is gebruiksklaar. Maar natuurlijk moet je altijd de pH en de EC van het water meten en bijstellen.
5. Op welke manier houd je biologische binnenkweek onder controle? Wat zijn de sleutelfactoren?
Biologische binnenkweek is in principe hetzelfde als buiten, maar dan onder een "kunstmatige zon".
Het is belangrijk dat we ervaring hebben en onszelf bekend maken met de binnenkweek, welke lampen we kunnen gebruiken, welke potten en welke snoei- en kweektechnieken we kunnen toepassen. Het laatstgenoemde varieert nogal, afhankelijk van de variëteit die je hebt, indica of sativa.
6. Hoe doe je aan biologische ongediertebestrijding?
Om ongedierte te bestrijden, gebruik ik een insectenwerend middel waarmee ik het probeer te voorkomen. Ik pas een vloeibaar middel toe op basis van knoflook, uien en rozemarijn.
Ik gebruik er ook eentje op basis van brandnetels, hoewel dat niet echt een middel is om insecten te voorkomen. Het is eerder een insecticide en voorziet onze planten van veel stikstof indien we het als voedingsstoffenoplossing gebruiken.
7. Wat is het moeilijkste voor je bij deze manier te kweken?
Eerlijk gezegd, was het moeilijkste het leren. Als je eenmaal weet hoe het moet, is het een eitje. Maar omdat je nooit stopt met leren, zijn er altijd nieuwe uitdagingen en dat is waar de moeilijkheden liggen.
8. Waar in de plant concentreren zich de meeste insectenverdelgingsmiddelen?
Ik heb geen problemen met insectenverdelgingsmiddelen, omdat ik biologische middelen gebruik en ik heb er geen probleem mee ze tijdens elke fase van de plantengroei te laten liggen, dat doe ik zonder zorgen.
9. Waarom is het belangrijk meer te weten over de effecten van insectenverdelgingsmiddelen bij het roken en eten van cannabisproducten?
Als we dit niet controleren, kan het slecht eindigen. Het is onze gezondheid die op het spel staat. Denk je eens in wat er kan gebeuren bij het roken als we dit niet effectiever controleren. Dat zou catastrofaal zijn. Er zou meer informatie over moeten worden verspreid, want, zoals ik reeds opmerkte, het is belangrijk. Daarom steun ik biologisch.
10. Waar kunnen we cannabisproducten vinden die vrij zijn van chemicaliën?
Tegenwoordig is het zo dat als cannabis-edibles afkomstig zijn van een betrouwbaar bedrijf (dat bijvoorbeeld bekendstaat vanwege de kwaliteit van cannabisproducten) ik me er persoonlijk geen zorgen om maak om iets te kopen en dat later op te eten met vrienden of als ik thuis aan het chillen ben. Zamnesia heeft bijvoorbeeld veel positieve reviews op dit gebied. Maar dan nog, naar mijn mening, is het altijd beter thuis je eigen edibles te bereiden met je eigen biologische oogst.
Ik hoop dat dit interview mensen helpt zich te interesseren voor biologische cannabiskweek. Hoe dan ook, ik weet dat niet iedereen het over dezelfde dingen eens is, omdat we allemaal verschillende methodes gebruiken en we blijven doen waarvan we denken dat dit het best voor ons is.
Heel erg bedankt!