.
Hoe maak je zelfgemaakte mayonaise met cannabis?
Een volledige gids voor het maken van een van de lekkerste cannabis edibles: Cannabis mayonaise. We leggen uit hoe je extreem lekkere en krachtige canna-mayo maakt.
Het is geen geheim dat je trek krijgt van roken, enorme trek! Voor de meesten van ons zal een lekker belegd broodje met mayonaise na een flinke rooksessie als muziek in de oren klinken. Geïnspireerd door deze universele trek, hebben we een recept samengesteld voor cannabis mayonaise, hoewel we niet kunnen beloven dat het niet naar meer zal smaken.
CANNA-OLIE
Een belangrijk ingrediënt voor het maken van mayo met cannabis, is canna-olie. Als je al canna-olie in huis hebt of van plan bent het te kopen, kan je overspringen naar het volgende deel (canna-mayonaise).
Voordat je edibles maakt, zal je cannabis eerst moeten decarboxyleren. De reden hiervoor is dat cannabis in haar rauwe vorm niet veel actieve cannabinoïden bezit, maar de zure vorm van dezelfde cannabinoïden. Wanneer hitte wordt geïntroduceerd in cannabis, worden deze zuren omgezet in cannabinoïden. Dit proces wordt decarboxyleren genoemd.
DECARBOXYLEREN:
- Breek je toppen met je handen in kleinere stukjes. Je kan hiervoor een grinder gebruiken, maar dit is niet noodzakelijk.
- Verwarm je oven voor op 110°C.
- Verdeel je cannabis over een bakplaat. Het is verstandig bakpapier te gebruiken omdat het rommel vermindert en omdat het gemakkelijker werkt.
- Plaats de bakplaat met cannabis 40 minuten in de oven.
Het decarboxyleren van je cannabis is nu voltooid.
INGREDIËNTEN:
- Cannabis naar keuze, gedecarboxyleerd
- Kookolie naar keuze
OVERIGE BENODIGDHEDEN:
- Zeef
- Au-bain-marie pan
WERKWIJZE:
Bereken een verhouding cannabis en olie die ongeveer uitkomt op 1:2. Deze verhouding kan natuurlijk variëren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Voor het mayonaise recept heb je 300ml canna-olie nodig.
Los de cannabis op in de olie door beide producten samen op laag vuur te verwarmen via de au-bain-marie methode. Dit proces duurt ongeveer 3-5 uur en zorgt ervoor dat de cananbinoïden worden geactiveerd zonder de actieve ingrediënten te verbranden (en te vernietigen). Omdat je cannabis al eerder is gedecarboxyleerd, wordt de kracht verzekerd.
Nadat de olie klaar is met koken, kan je het door een zeef gieten. Nu kan het correct worden bewaard. Het achtergebleven plantenmateriaal kan je weggooien.
Over het algemeen moet je temperaturen hoger dan 110℃ vermijden bij het gebruik van de cannabis kookolie.
CANNA-MAYONAISE
Met dit recept maak je ongeveer 350ml mayonaise. Grotere hoeveelheden mayo kunnen natuurlijk op dezelfde manier worden gemaakt. Deze hoeveelheid is precies genoeg om geen hartaanvallen te veroorzaken, mocht je de hele pot in een keer leegeten. Waarschuwing: Canna-mayonaise is extreem lekker.
INGREDIËNTEN:
- 1 groot ei
- 1-2 eetlepels Dijon mosterd
- Het sap van 1 citroen
- ¼ theelepel zout
- 1⁄8 theelepel cayenne peper
- 300ml canna-olie
OVERIGE BENODIGDHEDEN:
- Keukenmachine
WERKWIJZE:
Doe het ei, de mosterd, citroensap en de kruiden in je keukenmachine. Je kan de gebruikte kruiden en de hoeveelheden aanpassen op je persoonlijke smaak. Meng er met de keukenmachine een gladde substantie van.
Zet de keukenmachine op de laagste stand en voeg nu geleidelijk de canna-olie toe. De olie zou gemakkelijk moeten worden opgenomen, terwijl een vaste substantie ontstaat.
Geniet van je canna-mayo!