De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Wat Moet Je Doen Met Lange, Uitstrekkende Zaailingen Van Cannabis?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Voorkom En Behandel Je Droge En Breekbare Cannabis Blaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Oorzaken en oplossingen voor gele wietbladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Wat Te Doen Als Je Cannabis Planten Te Lang Worden
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
- Alles over de opbrengst per wietplant
Hoe Kweek Je Autoflowers? Per Week Bekeken
Leer alles over het kweken van autoflowering cannabis.
Inhoud:
Autoflower wietzaadjes zijn robuust, snel en makkelijk te kweken in beperkte ruimtes. Wie houdt daar niet van? Hieronder bespreken we de ontwikkeling per week.
HOE SNEL ONTWIKKELEN AUTOFLOWERS ZICH VAN ZAAD TOT OOGST?
Autoflowering soorten ontwikkelen zich meestal van zaad tot oogst binnen 8-10 weken. Sommige soorten vragen echter 12 weken om volledig te rijpen. Strains als Bubble Kush Automatic en Quick One vallen aan de rappe kant van het spectrum. Anderen, zoals Royal Creamatic en Royal Haze Automatic, eisen een aantal weken extra om hun toppen te rijpen.
Veel kwekers geven de voorkeur aan autoflowers omdat ze zo snel groeien. Bovendien zijn ze vergevingsgezind en robuust. Dankzij deze eigenschappen zijn ze gemakkelijk te kweken en aantrekkelijk voor beginners.
De indrukwekkende weerstand tegen pathogenen en plagen maakt autoflowers goed bestand tegen de uitdagingen van buitenteelt.
Weet wel dat de opbrengsten niet zo spectaculair zijn als die van de fotoperiode giganten. Vanwege de geboden snelheid is het voor de meeste kwekers toch een acceptabel compromis.
LICHTSCHEMA VOOR AUTOFLOWERING SOORTEN
Zoals de naam suggereert, vereisen autoflowering soorten geen verandering in de lichtcyclus om de bloei op te wekken. Veel kwekers kiezen de gehele cyclus voor een lichtschema van 18/6. Andere kwekers kiezen ervoor om hun lichten de klok rond aan te houden, in een poging de fotosynthese en groeisnelheid te maximaliseren. Dit kan echter hoge kosten met zich meebrengen.
Vanwege deze unieke eigenschap, is het voor buitenkwekers mogelijk meerdere keren per seizoen te oogsten. Ontkiem je in elke week zaden in de vroege lente? Dan is het in theorie mogelijk je eerste oogst na ~8 weken binnen te halen. Daarna oogst je wekelijks als je snelle soorten kweekt.
EEN OPMERKING OVER PH
De pH-waarde van je aarde bepaalt of je planten de voedingsstoffen erin kunnen bereiken. Wanneer de pH-waarde te hoog (basisch) of te laag (zuur) ligt, ontstaat er een voedingsblokkade en treden voedingstekorten op. Cannabisplanten gedijen het best in een aarde met een pH tussen de 6,0 en 6,5. Gebruik een pH-tester om de pH-waarde te controleren.
AUTOFLOWERING KWEEKGIDS: ZO KWEEK JE AUTOFLOWERS, PER WEEK BEKEKEN
Volg de onfeilbare week-voor-week kweekgids hieronder voor een snelle en makkelijke route naar de oogst. We behandelen alle parameters en variabelen waar je, op de juiste momenten, rekening mee moet houden. Zo verzeker je gezonde, krachtige en productieve planten.
(Week 1) | (Week 2) | (Week 3) | (Week 4) | (Week 5) |
(Week 6) | (Week 7) | (Week 8) | (Week 9) | (Week 10) |
WEEK 1: ONTKIEMING EN VROEGE ZAAILINGFASE
Ontkieming duurt meestal 1-3 dagen. In deze periode activeren je zaden zich. Ze ontwikkelen een penwortel in de aarde en een scheut boven het oppervlak. Om het kiemproces te starten, heb je een geschikte aardemix nodig. De voedingsbehoefte van autoflowers is lager dan die van fotoperiode soorten. Ze prefereren ook een lichte en luchtige aarde.
Je kunt je eigen potgrond samenstellen aan de hand van de volgende formule:
- 3 delen veenmos
- 3 delen compost
- 2 delen perliet, bevochtigd
- 1 deel vermiculiet, bevochtigd
Voeg wat Easy Boost Biologische Voeding toe aan deze mix. Deze korrels geven gestaag gepaste hoeveelheden voeding af in de bodem. Deze leveren bouwstenen en mineralen voor de gehele groeicyclus. Voeg wat mycorrhiza toe aan de bodem om je planten later te helpen floreren. Deze symbiotische schimmels binden zich aan het wortelstelsel. Ze helpen je planten bij het effectief opnemen van voedingsstoffen.
Prik vervolgens een gaatje van 10-15mm in een pot met je aardemix. Plaats je zaadje rechtstreeks in de definitieve pot om de stress van verplanten te voorkomen. Het verpotten van planten leidt mogelijk tot shock. Autoflowers groeien zo snel dat ze geen tijd hebben voor herstel. Na het zaaien, bedek je het gat voorzichtig met wat aarde. Je ziet je zaailing in enkele dagen opkomen.
Omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol voor optimale ontkieming. Mik daarom op het volgende om je slagingskans te verhogen:
- 70–90% relatieve luchtvochtigheid (RL)
- 22–25°C luchttemperatuur
WEEK 2: LATE ZAAILINGFASE
Je zaailing is nu verschenen en het proces van fotosynthese is begonnen. Een 250W ledlamp levert genoeg energie om een binnenteelt mee op te starten. Met deze setup kun je 1 grote plant per vierkante meter kweken. Maar als je low-stress training toepast, kweek je wel 4 planten onder een lamp van deze sterkte.
Leds zijn energiezuinig, produceren minder warmte en stellen gebruikers in staat te schakelen tussen lichtspectra. Zet je lamp tijdens de vegetatieve fase op de blauwe stand. Stel de timer in volgens het door jou gekozen lichtschema.
Dit is het moment om te starten met voedingsformules die speciaal ontworpen zijn voor de zaailing- en vegetatieve fases. Easy Grow Groeiversterker bevat alles wat je planten nodig hebben voor een optimale vegetatieve groei. Het is de perfecte aanvulling op Easy Boost Biologische Voeding. Autoflowers vereisen minder voeding dan fotoperiodieke soorten. Gebruik slechts ¼–½ van de normale dosis. Voeg simpelweg een halve tablet toe aan 3-5 liter water en geef de oplossing tweemaal per week.
WEEK 3: VEGETATIEVE FASE GOED OP GANG
Week 3 bestaat uit low-stress training en het behouden van optimale omstandigheden. Rond deze tijd bevindt je autoflower zich volop in de vegetatieve fase. Je ziet nieuwe fan leaves verschijnen die de fotosynthese opvoeren. Streef in week 3 naar de volgende omgevingsfactoren:ç
- 50% RL
- 20°C luchttemperatuur
- 2x voeden met Easy Grow (een halve tablet per 3-5 liter water)
Op dit punt zijn je planten ongeveer 15cm hoog. Herpositioneer je lamp zodat deze ongeveer 1m boven het bladerdak hangt. Dit zorgt voor optimale fotosynthese zonder risico op lichtstress. Je plant is dorstig genoeg om ongeveer 0,5l water per dag te drinken. Geef echter pas weer water zodra de toplaag van de aarde is uitgedroogd.
Kweek je binnen? Pas dan in week 3 low-stress training toe om de productiviteit tijdens de bloeifase te bevorderen. Knoop simpelweg een stuk zacht binddraad halverwege de hoofdsteel. Buig de steel vervolgens voorzichtig evenwijdig met de grond. Bevestig de steel aan de pot. Je creëert zo een vlakker bladerdak en stelt meer toppenlocaties bloot aan licht.
WEEK 4: LATE VEGETATIEVE FASE
Tijdens week 4 nadert je plant het begin van de bloeifase. Deze week bestaat uit het uitvoeren van wat kleine trainingsaanpassingen en het voorbereiden op de bloeitijd. Streef naar de volgende omgevingsomstandigheden voor optimale groei:
- 45% RL
- 20°C luchttemperatuur
- Licht 70cm boven het bladerdak
- 0,5l water per 24 uur
- 2x voeden met Easy Grow (een halve tablet per 3-5 liter water)
Mogelijk zie je wat beginnende toppen ontstaan in de nodes van je plant. Nu de bloeifase bijna aanbreekt, is het tijd om enige training af te ronden. Zo voorkom je dat je de plant stresst tijdens de bloei. Gebruik binddraad om eventuele extra groei vast te zetten. Dit vlakt het bladerdak af en houdt alle toekomstige topdelen op hetzelfde niveau.
WEEK 5: DE BLOEIPERIODE BREEKT AAN
De bloeiperiode is begonnen! In week 5 zie je kleine zakjes verschijnen aan de noden met kleine haartjes. Dit worden uiteindelijk kleverige, harsachtige toppen. Deze week staat in het teken van het handhaven van de omgevingsfactoren en het aanpassen van de verlichting. Je plant is nu grofweg 30cm hoog. Ga voor de volgende variabelen als je binnen kweekt:
- 45% RL
- 23°C luchttemperatuur
- Licht 65cm van het bladerdak
- 1l water per 24 uur
- 2x voeden met Easy Bloom (een halve tablet per 3–5 liter water)
Verander de stand van je ledlamp van blauw naar rood. Dit lichtspectrum bevordert de topvorming en helpt planten bij het stretchen en uitbreiden in de vroege bloei.
De voedingsbehoeften van je planten veranderen tijdens de bloei. Ze vragen meer fosfor, kalium, calcium en magnesium en minder stikstof. Kies nu voor Easy Bloom Booster Tabletten. Los simpelweg ½ tablet op in 3-5 liter water. Gebruik deze mix bij het bewateren van je planten.
WEEK 6: GEURIGE PLANTEN
Nu zijn toppen verschenen op alle topdelen. Je merkt dat je training succesvol is als je consistente spreiding ziet van even grote toppen in een gelijkmatig bladerdak. Verlaag in week 6 de luchtvochtigheid iets om het risico op schimmel te beperken. Streef naar deze parameters:
- 40% RL
- 24°C luchttemperatuur
- Licht 45cm van het bladerdak
- 1,5l water per 24 uur
- 3x voeden met Easy Bloom (een halve tablet per 3–5 liter water)
Let goed op of er geen vreemde banaanvormige structuren uit de toppen groeien. Deze wijzen namelijk op een hermafrodiete plant die zichzelf probeert te bestuiven. Verwijder deze plant uit de kweekruimte om bestuiving van andere planten te voorkomen. Gelukkig is hermafroditisme zeldzaam. Desalniettemin is het verstandig om hier waakzaam voor te zijn.
WEEK 7: ROUTINECONTROLES ZIJN CRUCIAAL
Het doel van deze week: onderhoud. Steek je tijd en energie in het op peil houden van je kweekruimte. Pas met name op dat de luchtvochtigheid niet te hoog oploopt. Dat leidt namelijk tot schimmelproblemen. Voer routinecontroles uit met een vergrootglas en speur naar plagen zoals tripsen en spintmijten. Controleer ook de bladeren op symptomen van een voedingstekort (wat waarschijnlijk door pH-problemen komt). Probeer de volgende omstandigheden aan te houden:
- 40% RL
- 24°C luchttemperatuur
- Licht 45cm van het bladerdak
- 1,5l water per 24 uur
- 3x voeden met Easy Bloom (een halve tablet per 3-5 liter water)
WEEK 8: SPOELEN EN ONTBLADEREN
De toppen zien er vast dik en harsrijk uit. De meeste autoflowers zijn nu bijna oogstrijp. Als jouw plant achterblijft, maak je dan geen zorgen. Behandel je plant alsof deze nog in week 7 is. Zet pas een volgende stap als je grotere toppen ziet.
Omgevingsfactoren voor week 8:
- 40% RL
- 25°C luchttemperatuur
- Licht 45cm van het bladerdak
- 1,5l water per 24 uur
Aan het begin van week 8 is het tijd om je plant te spoelen. Stop in dit stadium met het toedienen van Easy Bloom. Spoel de aarde met zoveel water als de pot vast kan houden en wacht tot de pot leegstroomt. Herhaal dit proces meerdere malen in de komende 2 weken. Het spoelen verwijdert overtollige voedingsstoffen en verbetert de smaak van je toppen.
Pak vervolgens je snoeischaar en begin met de ontbladering. Deze methode werkt erg goed in combinatie met low-stress training om de opbrengsten verder te verhogen. Verwijder de kleinere fan leaves uit de lagere nodes en de schralere fan leaves bovenaan het bladerdak. Je verbetert hiermee de blootstelling aan licht en verlaagt het risico op schimmel.
WEEK 9: DE EINDSTREEP IS IN ZICHT
Je bent er bijna! Binnenkort zie je de beloning van al je harde werk en toewijding in de vorm van sappige, harsrijke toppen. Voordat dit epische moment aanbreekt, moet je nog wel wat klusjes klaren. Probeer de volgende omgevingsfactoren in balans te houden om de laatste plagen of andere problemen te vermijden:
- 40% RL
- 25°C luchttemperatuur
- Licht 45cm van het bladerdak
- 1,5l water per 24 uur
Ook zul je merken dat de fan leaves verkleuren en zelfs loslaten. Wees niet ongerust! Dit betekent dat je je planten succesvol hebt gespoeld. Je bent nu slechts 1 stap verwijderd van de oogst.
WEEK 10: OOGST!
Klaar om de vruchten van je arbeid te plukken? Veel autoflowers zijn in week 10 oogstrijp! Je kunt je toppen knippen als de meeste trichomen melkachtig van kleur zijn en de stampers een roodachtig/bruine tint hebben.
Merk je dat sommige toppen rijp zijn maar andere nog niet? Probeer dan eens geleidelijk te oogsten. Waarschijnlijk zie je dat de hoger gelegen toppen eerder klaar zijn. Zelfs als je de plant getraind hebt, zitten bepaalde toppen van nature dichter bij het licht dan andere.
Maak je ook geen zorgen als je plant op dit punt achter of voor lijkt te lopen op deze tijdlijn. Sommige autoflowers groeien sneller dan andere. Trager groeiende soorten, zoals Amnesia Haze Automatic, vragen misschien wat meer tijd om te rijpen. Andere soorten kunnen dan al klaar zijn.
Na het oogsten van je toppen, is het tijd om het proces van drogen en uitharden te starten. Hiermee verzeker je een smakelijke voorraad van hoge kwaliteit.
WELKE AUTOFLOWER MOET JE KIEZEN?
Met zoveel keuze kan het al snel lastig worden. Bekijk hieronder onze top 10 autoflowers in elke soortencategorie de beslissing te vergemakkelijken!
UITSTEKENDE AUTO-SOORTEN VOOR VERSCHILLENDE SITUATIES
UITSTEKENDE AUTO-SOORTEN VOOR VERSCHILLENDE SITUATIES
Grow Guide Zoekmachine
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Wat Moet Je Doen Met Lange, Uitstrekkende Zaailingen Van Cannabis?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Voorkom En Behandel Je Droge En Breekbare Cannabis Blaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Oorzaken en oplossingen voor gele wietbladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Wat Te Doen Als Je Cannabis Planten Te Lang Worden
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
- Alles over de opbrengst per wietplant