.
Cannabis Limonade - Een Geweldige Traktatie Voor De Zomer
Canna-infused limonade is een geweldig geschenk op een hete zomerdag! En het goede nieuws? Het is heel makkelijk te maken. Probeer ons recept!
IJskoude, cannabis-infused limonade is een van de geweldige geneugten van de zomer. Het goede nieuws? Het is heel erg makkelijk om te maken. De eenvoudigste methode is om simpelweg wat canna-tinctuur naar smaak toe te voegen aan een koud glas zelfgemaakte limonade.
Maar als je een expert wilt worden in het maken van cannabis-siroop, kun je dit krachtige extract toevoegen aan ieder drankje.
DE CANNA-SIROOP
Ingrediënten:
3 kopjes (0,675l) gefilterd water
3 kopjes (0,675l) kristalsuiker
2 eetlepels plantaardige glycerine (verkrijgbaar in elke gezondheidswinkel)
2 gram cannabis (fijn gemalen)
1 pan
1 pot/afsluitbaar bakje (bijvoorbeeld een weckpot)
Vergiet of verbandgaas
Stap-Voor-Stap Handleiding
Doe het water en suiker in de pan. Laat het koken en zorg dat de suiker volledig is opgelost. Voeg nu de cannabis toe. Dit is een hele belangrijke stap. Je bent bezig met de decarboxylatie van de cannabis. Dit betekent dat je de THC "actief" maakt.
Kook het geheel constant op een laag vuur. Dit zorgt ervoor dat je de THC niet beschadigt. Laat dit proces ongeveer 20 minuten duren.
Zet het vuur nog lager. Voeg de glycerine toe. Laat het sudderen voor nog eens 5-6 minuten en roer zo af en toe.
Haal de pan van het vuur en laat het een paar minuutjes afkoelen.
In de tussentijd bereid je de pot en het vergiet voor. De makkelijkste manier om dit te doen, is door het verbandgaas over de opening van de pot te leggen. Plaats een rubberen band om het verbandgaas heen, om het op zijn plek te houden. Schenk nu voorzichtig en langzaam de cannabis-siroop door het verbandgaas. Je moet stoppen als er zich te veel cannabis ophoopt. Doe je cannabisblaadjes weer terug in de pan. Ga door met het proces totdat je alle vloeistof uit de blaadjes hebt geperst.
Laat het afkoelen.
Voeg het nu toe aan je favoriete drankje.
VERFRISSENDE ZOMER LIMONADE
Ingrediënten:
6 kopjes (1,35l) koud water
2 kopjes (450ml) citroensap (of 8-10 citroenen)
1 kopje (225g) suiker
3 theelepels infused plantaardige glycerine of tinctuur
Een snufje zout (optioneel)
De bereidingswijze
De makkelijkste manier om dit te maken, is door al geperst citroensap te gebruiken. Als je het zelf perst met de hand, smaakt het natuurlijk beter. Waar het citroensap ook vandaan komt, voeg het aan het water toe. En mix het goed door elkaar.
Sommige mensen geven de voorkeur aan siroop, in plaats van aan suiker. Hoe dan ook, dit is het moment waarop je het zoete spul toevoegt. Als je diabetes hebt, gebruik dan een natuurlijke zoetstof als Stevia in plaats van suiker. Let erop dat je niet te veel suiker gebruikt. Denk eraan dat de canna-siroop ook heel erg zoet is.
Voeg vervolgens de glycerine toe en, als je dat lekker vindt, een snufje zout.
Meng het opnieuw goed door elkaar.
Hierbij heb je verschillende opties.
Je kunt de cannabis tinctuur aan de hele mix toevoegen of direct in een glas schenken. Hoe dan ook, zodra je de canna-siroop toevoegt, moet je het goed roeren.