De Kweekgids Voor Cannabis door Royal Queen Seeds
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Wat Moet Je Doen Met Lange, Uitstrekkende Zaailingen Van Cannabis?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Voorkom En Behandel Je Droge En Breekbare Cannabis Blaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Oorzaken en oplossingen voor gele wietbladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Wat Te Doen Als Je Cannabis Planten Te Lang Worden
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
- Alles over de opbrengst per wietplant
Buitenkweekadviezen voor autoflowering cannabis
Inhoud:
Autoflowering cannabisvariëteiten zijn een geschenk uit de hemel. Ze groeien gezwind en probleemloos en omdat ze niet zo hoog worden, passen ze bijna overal. Hoewel autoflowers zich goed lenen voor binnenkweek, is het met Moeder Natuur mogelijk buiten topresultaten te behalen.
Nog maar een aantal jaren geleden moesten veel kwekers niks hebben van autoflowers. Ze zagen ze als oefenprojecten voor aankomende telers. Autoflowers van destijds deden het qua opbrengst, aroma en werkingskracht dan ook minder dan fotoperiodieke variëteiten. Daar is de afgelopen jaren echter verandering in gekomen.
Hedendaagse autoflowers genereren fantastische opbrengsten. Daarbij benaderen de toppen de kwaliteit van fotoperiodieke cannabissoorten. Het is daarom niet meer dan logisch dat kwekers autoflowering variëteiten tegenwoordig ook buiten kweken. Buitenshuis gekweekte autoflowers bieden daarbij de volgende voordelen:
- Zonlicht genereert hogere opbrengsten en vettere toppen
- Meerdere kweekrondes per kweekseizoen
- Ze zijn gedurende het hele jaar buiten te kweken (weerafhankelijk)
- Minder kans op pestbeestjes vanwege de versnelde kweek
- Ze passen op kleine balkonnetjes, terrasjes en in kleine tuintjes
- Ze zijn klein en derhalve ideaal voor heimelijke buiten- of guerrillakweek
Voor je begint - plan je buitenkweek
Een van de voordelen van autoflowers is dat ze een korte levenscyclus hebben. Sommige autoflowering cannabisvariëteiten zijn al oogstrijp na 50-55 dagen nadat de zaadjes geplant zijn. Hoewel hun snelle groei doorgaans een voordeel is, impliceert het tevens dat ze minder vergevingsgezind zijn als er iets mis gaat. Je hebt eenvoudigweg niet voldoende tijd om zaken te corrigeren. Dat is met fotoperiodieke planten wel anders. Als er dus tijdens het korte leventje grote problemen optreden, zoals ziektes, overbewatering, pestbeestjes of aanverwante ellende, dan heeft dat vaak funeste gevolgen voor het oogstgewicht.
Om dat te vermijden, zou je nauwgezet je buitenkweek moeten plannen, zodat je vriendinnen in staat zijn optimaal te presteren tijdens het korte leventje dat ze leiden. Voordat je begint, controleer je de geschiktheid van je kweeklocatie.
In wat voor klimaat woon je? Ben je van plan om in de volle grond te kweken of in plantenpotten? Wat voor voedingsstoffen ga je toedienen? Krijgen je planten voldoende zonlicht? Is het mogelijk ze regelmatig te bezoeken of kweek je op een afgelegen locatie?
Heb je bijvoorbeeld de pech in een kouder, regenachtiger klimaat te wonen, opteer dan voor een variëteit die zich niets aantrekt van koudere temperaturen en die bovendien schimmelbestendig is. Deze kleine overwegingen zijn soms al voldoende om de kweek in goede banen te leiden en rampen te voorkomen.
Wanneer plant je autoflowers buiten?
Fotoperiodieke cannabisvariëteiten zijn voor zowel de groei- als de bloeiperiode afhankelijk van de dagelijkse hoeveelheid daglicht. Normaliter plant je de zaadjes in het late voorjaar, waarbij ze tot het einde van de zomer groeien, tot het moment dat de dagen korter worden, waardoor ze tot de bloei overgaan. Tegen het eind van het zomerseizoen of het vroege najaar zijn ze dan klaar voor de oogst.
Het fijne van autoflowers is dat ze niet afhankelijk zijn van het aantal uren daglicht dat ze krijgen. Dat betekent dat ze te planten zijn wanneer het je maar uitkomt.
Als je in een klimaat woont waar het zelden vriest, zoals rond de Middellandse Zee, ben je in principe in staat het hele jaar door autoflowers te kweken.
Cannabisplanten en dus ook autoflowering cannabisvariëteiten, groeien echter het best als ze minimaal 10-12 uur ruimschoots zonlicht krijgen. Daarom is het toch het beste je zaadjes in het vroege voorjaar te planten. Zo tussen eind april en begin mei in Europa, als de dagen al lengen. Dat is voordelig voor de plantengroei. Vervolgens ben je in staat eind juli te oogsten en begin augustus een nieuwe kweek op te starten die in oktober klaar is. Als je de mazzel hebt in een warm klimaat te wonen, waar het zelden vriest, kun je soms wel vier keer per jaar oogsten!
Als je noordelijker woont, doe je er verstandig aan de koudste en natste maanden van het jaar te vermijden. In dit soort klimaten plant je autoflowers tegen het eind van de lente, als de kans op nachtvorst nihil is. De exacte tijd is regio-afhankelijk en loopt uiteen van april tot begin juni. De kortere zomer in koudere klimaten is ook een factor die je zou moeten overwegen. Je zou echter ook niet te laat van start moeten gaan, want je wilt niet dat je wiet in het regenseizoen nog moet afbloeien. Als je ergens woont waar de herfst bijzonder regenachtig is, doe je er verstandig aan begin juni te planten; dan ben je eind augustus in staat te oogsten. Zo blijf je de slechte weersomstandigheden voor en blijven je toppen gevrijwaard van schimmelproblematiek.
Waar het op neerkomt: De beste tijd om te planten, is afhankelijk van de klimaatomstandigheden. Zorg ervoor dat je cannabisplanten voldoende zonlicht krijgen en vermijd vorst en zware regenval.
Hoe je buiten autoflowers kweekt
Tegenwoordig heb je de keuze uit een gevarieerd aanbod autoflowering cannabiszaden. Wat dacht je van Royal AK Automatic, Amnesia Haze Automatic, Northern Light Automatic en alle andere fantastische autoflowers van Royal Queen Seeds? Heb je eenmaal een variëteit geselecteerd - geschikt voor je klimaat - dan mag je beginnen met je buitenkweek.
1. Je autoflowering zaden laten kiemen
Autoflowering cannabis kun je op dezelfde wijze laten kiemen als reguliere zaden. Er zijn kwekers die de "papierenzakdoekjesmethode" gebruiken voor het kiemproces of ze plompen de zaadjes in een glas water. De zaden zijn echter ook direct in hun uiteindelijke pot te planten. Het verpotten van autoflowers raden we af. De verhuizing van een kleine naar een grotere kweekpot veroorzaakt soms namelijk groeivertraging. Omdat de levenscyclus van autoflowers reeds kort is, zou je dit moeten zien te vermijden. Het oogstgewicht loopt dan namelijk vaak terug.
Om je autoflowering zaden succesvol te laten kiemen, bevelen we de Starter Kit Autoflowering aan. Hiermee heb je alles in huis om je cannabisplanten een vliegende start te geven.
2. Maak je kweekpot of kweeklocatie in orde
Als je een autoflower kweekt in een plantenpot, zorg er dan voor dat die pot groot genoeg is. Hoewel autoflowering planten het doorgaans beter doen in kleinere potten dan grotere fotoperiode-variëteiten, zou je er wel voor moeten zorgen dat je hun groei niet belemmert. Een pot van 7-15 liter is ruim voldoende. Vergeet echter niet dat de plantenpot die je selecteert, ook de uiteindelijke pot is.
Kweek je niet in potten, maar kies je voor de volle grond, houd er dan rekening mee dat de aarde van je kweeklocatie niet altijd ideaal is. De natuurlijke grond bevat waarschijnlijk te weinig voedingsstoffen, watert soms slecht af en er zitten mogelijk schadelijke micro-organismen in, die de groei van je planten negatief beïnvloeden. Daarom kiezen buitenkwekers er vaak voor om eerst gaten te graven voor hun buitenplanten. Die vullen ze vervolgens op met een geschikt aardemengsel, alvorens ze de zaadjes planten.
3. Je autoflowers water en voedingsstoffen geven
Omdat autoflowers doorgaans niet zo hoog worden, hebben ze niet zoveel water nodig als een voortvarend groeiende fotoperiodieke sativa-variëteit. Toch moet je ervoor zorgen dat je autoflowering planten buiten voldoende vocht krijgen. Hoeveel en hoe vaak je ze moet bewateren, is wederom klimaatafhankelijk en gelieerd aan de behoefte van de plant. Net als bij het kweken van andere cannabisvariëteiten, zou je nooit teveel water moeten geven. Te weinig is echter ook weer niet goed.
Wat voedingsstoffen betreft; houd ook hierbij rekening met hoeveel je de planten toedient. Begin bijvoorbeeld met doseerhoeveelheden van ½ of ¾, zodat de autoflowers geen overdosis krijgen. Ook slow-release voedingsstoffen zijn een optie. Die komen vaak goed van pas als je niet in staat bent de planten regelmatig te bezoeken. Je hoeft de cannabis dan alleen nog maar water te geven.
4. Het oogsten van je autoflowers
Er zijn autoflowering variëteiten die al na 50-60 dagen te oogsten zijn, maar je hebt ook autoflowers die er langer over doen, zo'n 80 dagen. Net als bij reguliere fotoperiode-planten weet je dat de oogsttijd nadert, als de witte bloeiharen bruin beginnen te worden. Om het oogstmoment nauwkeurig te bepalen, zou je echter de harsklieren moeten inspecteren. Deze zien eruit als kleine champignonnetjes, waarmee de toppen en schutblaadjes plant bedekt raken. Als de plant groeit, zijn die harsklieren in eerste instantie nog glashelder. Tijdens de latere bloeiperiode kleuren ze wit-troebel en tegen de oogsttijd zijn ze amberkleurig. Deze harsklieren zijn zonder optische hulpmiddelen niet echt te zien. Gebruik dus een diamantloep om ze goed te inspecteren. Over het algemeen pakken kwekers de oogstschaar erbij als een bepaalde hoeveelheid van de "bolletjes" hars amberkleurig is. In dit stadium zijn de blaadjes van je plant vaak ook al aardig vergeeld.
Als je planten oogstrijp zijn, knip dan snel de takken met toppen eraf. Blijf niet te lang rondhangen; dat ziet er verdacht uit. Ben je eenmaal veilig thuis met de buit, pak dan je trimschaar en knip je toppen in model. Het is ook mogelijk ze aan de takken te laten zitten tijdens het droogproces.
Buitenkweek-projecten gaan gepaard met mogelijke problemen. Denk daarbij aan een guerrillakweek die mensen ontdekken of wilde dieren en insecten die het op je schatjes hebben voorzien. Zo pak je die problemen aan:
Met deze kweektips mag je buiten een grote oogst verwachten van je autoflowering cannabis.
Veel buitenkweekplezier!
Grow Guide Zoekmachine
- Stap voor stap wiet kweken
- Basisprincipes van het kweken van cannabis
- Je zaden uitkiezen
- Hoe moet je zaden ontkiemen?
- Het vegetatieve stadium van cannabis
- De bloeifase van cannabis
- Cannabis oogsten
- Knippen, drogen en uitharden
- Potten en aarde kiezen
-
Binnen kweken
- Een Compleet Overzicht Van Het Binnen Kweken Van Wiet
- Cannabis Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen
- Hoeveel Wietplanten Kun Je Per Vierkante Meter Kweken?
- Binnen cannabis kweken: Relatieve luchtvochtigheid en temperaturen
- Cannabis Hydroponics Kweken
- Microkweken van Wiet: Geweldige Toppen Kweken in Kleine Ruimtes
- Buiten kweken
- Hoe moet je autoflowering cannabis kweken?
- Cannabisnutriënten en pH
- Problemen met cannabis oplossen: voedingsstoffen
-
Problemen met cannabis oplossen: teelt
- Ontkieming Van Cannabiszaad - Handleiding Bij Problemen
- Hoe behandel je Pythium (wortelrot) bij wietplanten?
- Traag groeiende wietplanten: zo los je het op
- Wat Moet Je Doen Met Lange, Uitstrekkende Zaailingen Van Cannabis?
- Cannabis Water Geven: Wat Te Doen Als Je Te Veel Of Te Weinig Water Hebt Gegeven
- Inzicht In Mannelijke, Vrouwelijke En Hermafrodiete Wiet
- Het herkennen en behandelen van veel voorkomende Cannabiskwalen
- Hoe breng je een zieke wietplant weer tot leven?
- Hoe Voorkom Je Beschimmelde Wiet Tijdens het Drogen en Uitharden?
- Hoe Voorkom En Behandel Je Droge En Breekbare Cannabis Blaadjes?
- Wat Cannabis Bladeren Je Kunnen Vertellen
- Oorzaken en oplossingen voor gele wietbladeren
-
Kweekverslag cannabissoorten
- HulkBerry Automatic Kweekverslag
- Kweekverslag Blue Cheese Auto
- Kweekverslag Purple Punch Automatic
- Kweekverslag Triple G Automatic
- Kweekverslag Do-Si-Dos Automatic
- Kweekverslag Green Gelato Automatic
- Kweekverslag Haze Berry Automatic
- Kweekverslag Purple Queen Automatic
- Kweekverslag Cookies Gelato Automatic
- Kweekverslag Sherbet Queen Automatic
- Kweekverslag Sweet Skunk Automatic
- Kweekverslag Medusa F1
- Het trainen van cannabisplanten
-
Tips voor het kweken van wiet
- Anatomie van de Cannabisplant: van de Onderkant tot de Top
- Bewaren van zaden
- Hoeveel Zonlicht Hebben Cannabisplanten Buiten Nodig Om Te Groeien?
- Hoe beheers en voorkom je strekken bij cannabisplanten?
- Wat Te Doen Als Je Cannabis Planten Te Lang Worden
- Moet Je Je Zorgen Maken Over Paarse Of Rode Cannabisstengels?
- Wat Te Doen Als Wietplanten Binnen Niet Bloeien?
- Hoe Kun Je Je Cannabisplanten Tegen Hittestress Beschermen
- Waaraan Zie Je Dat Je Vrouwelijke Cannabisplant Is Bevrucht?
- Therapeutische wiet kweken
- Bud washing: hoe je wiettoppen reinigt
- Alles over de opbrengst per wietplant